HUOLTO JA HOITO

Valmistamamme venekuomut ovat suunniteltu kestämään pohjoisen vaihtuvia ja vaativia sääolosuhteita. Kuitenkin lika, kosteus, kemikaalit, ultraviolettisäteily ja suolavesi nopeuttavat kankaan sekä lankojen kulumista ja aiheuttavat sen, että kuomua täytyy huoltaa ja jossain vaiheessa korjata. Kuomun säännöllinen huolto ja oikea käyttötapa takaavat sen, että kuomu pysyy hyväkuntoisena pitkään. Hyvin hoidetut kuomut kestävät vuosia pidempään kuin huonosti hoidetut.

Tärkeimpiä huomioon otettavia asioita ovat kuomun puhtaanapito, riittävän alapuolisen tuuletuksen varmistaminen ja se, että kuomu otetaan pois veneestä trailerikuljetuksen ja talven ajaksi.

Kankaaseen saattaa muodostua hometta, kun kuomu on likainen ja olosuhteet ovat kosteat. Välttääksesi homeen muodostumisen pidä kuomu puhtaana ja varmista riittävä ilmanvaihto kuomun alla.

Veneilykauden päätyttyä kuomun yleiskunto kannattaa tarkastaa. Onko kangas ehjä, puhdas ja vesitiivis? Toimivatko vetoketjut moitteetta? Ovatko ikkunat ehjät ja kirkkaat? Ovatko saumat ehjät?

KORJAUSTYÖT

Suoritamme kaikenlaiset kuomujen korjaukset, kuten saumojen uudelleen ompelun, ikkunoiden ja vetoketjujen vaihdot ja repeämien paikkaukset. Meidän kauttamme onnistuu myös kuomujen pesu ja uudelleen kyllästys. Niin kauan kun kangas itsessään on vahva, niin korjaustyöt ovat mahdollisia.    

Voit tuoda tai lähettää kuomun meille. Toivomme, että kuomu on puhdistettu, kun se tulee korjattavaksi, jos sitä ei ole tarkoitus pesettää meidän kauttamme. Homeiset ja likaiset kuomut nopeuttavat ompelukoneiden kulumista ja niitä on ompelijoiden ikävä käsitellä. Näin ollen emme korjaa erittäin likaisia kuomuja.  

HOITO

-Puhdista kuomu säännöllisesti, jotta lika ja rasva ei pinty kankaaseen.

-Harjaa irtolika pois pehmeällä harjalla.

-Puhdista kuomu joka syksy makealla vedellä ja miedolla saippualla pehmeää harjaa tai sientä käyttäen, huuhtele runsaalla vedellä ja kuivata hyvin.

-Pese ikkunat makealla vedellä pehmeää liinaa käyttäen 1-2 kertaa kesässä harmaantumisen estämiseksi. Huuhtele ikkuna ennen liinalla pesua, jotta ikkuna ei naarmuunnu. 

-Älä säilytä kuomua käärittynä kosteana, huolehdi aina veneen sisäpuhtaudesta ja sisätilojen tuuletuksesta.

-Älä koskaan jätä kuomua talveksi veneeseen. Puhdista, kuivaa ja säilytä kuomu lämpimässä ja kuivassa

-Poista kuomu veneestä trailerikuljetuksen ajaksi

-Kuomun ikkunat kovettuvat hieman kylmässä. Käsittele ja rullaa varoen.

-Voitele ketjut ja nepparit keväällä silikonipohjaisella öljyllä tai voiteluaineella. Varmista, että käyttämäsi tuote sopii myös muoviketjuille.

-HST kaaret saattavat aiheuttaa suorassa auringonvalossa palojälkiä ikkunamateriaaliin, joten varmista etteivät ne ole kosketuksissa.

-Huolehdi veneen hyvästä tuuletuksesta.

KUOMUN PESU

-Puhdista irtolika pehmeällä harjalla

-Tee ämpäriin seos haaleasta vedestä ja miedosta pesuaineesta. Veden lämpötila maksimissaan 30 astetta. Pesuaineeksi käy nestemäinen astian- tai pyykinpesuaine. Älä käytä valkopesuainetta. Hankalampiin tahroihin voi käyttää myös erityisesti kuomuille suunniteltuja pesuaineita.

-Kastele kuomu seoksella, ja pese kuomun molemmat puolet pehmeää harjaa tai sientä käyttäen.

-Toista tarvittaessa

-Huuhtele hyvin

-Kuivaa tuulettamalla

-Käsinpesu, ei koneessa.

-Jos kuomu on homeessa, niin pese se kuomulle soveltuvalla homeenpoistoaineella. Varmista aina aineen soveltuvuus ensin pienelle alueelle.

-Kyllästä kuomu, jos siihen on tarvetta. Kyllästäminen on aina tarpeellista, jos kuomu käsitellään homeenpoistoaineella. Kyllästäminen tehdään aina puhtaaseen ja kuivaan kuomuun. Suojaa ikkunaosat ja pyyhi niihin mahdollisesti joutunut kyllästeaine mahdollisimman nopeasti pois.

-Tarkista kuomun kunto ja toimita se korjattavaksi jo syksyllä, jos tarvetta on.