Avotilanpeite

Valmistamme kaikenlaiset avotilanpeitteet sprayhoodin jatkoksi purjeveneisiin valmiiden kaavojen mukaan tai mittatilaustyönä. Jos meiltä ei löydy valmista kaavaa tai teillä on erikoistoiveita, niin mallimestarimme tulee veneelle mitoittamaan teille juuri sellaisen avotilanpeitteen kuin haluatte. Vuosien kokemus auttaa meitä suunnittelemaan toimivan ja tyylikkään avotilanpeitteen myös sinun veneeseesi.

Hyvä avotilanpeite tarjoaa suojaa sateelta, tuulelta, auringolta ja roiskevedeltä. Sen lisäksi, että se tarjoaa hyvän suojan, niin sen täytyy olla laadukkaasti tehty, tyylikkään näköinen ja helppokäyttöinen. Nämä vaatimukset täytyy ottaa huomioon peitteen suunnittelussa. Avotilanpeitteen avulla veneeseen saa yhden ylimääräisen huoneen veneen ollessa satamassa. Sen alle on hyvä jättää mm. märät varusteet, jolloin niitä ei tarvitse viedä veneeseen sisälle. Peitteeseen voidaan tehdä vetoketjuilla irrotettavat taka- ja sivupalat, jolloin satamassa ollessa voidaan sulkea vaikka ainoastaan tuulen puoli.

Avotilanpeitteet tehdään normaalisti Tempotest Marinen acryl-kankaasta, josta löytyy tällä hetkellä 26 eri värivaihtoehtoa. Tukikaaret valmistamme joko eloksoidusta alumiinista tai peilikirkkaasta haponkestävästä putkesta. Alumiiniputken peruskoko on 22mm ja haponkestävän 22, 25 ja 30mm. Erilaisia heloja löytyy eri materiaalivaihtoehdoilla ja eri käyttötarkoituksiin ja asennuspaikkoihin.

Ikkunat tehdään kirkkaasta PVC-kalvosta. Kalvoa on saatavilla eri vahvuisina ja kirkkausasteilla. Kalvon paksuudet ovat välillä 0,4mm - 0,8mm. Tarvittaessa kalvoa saa myös savunharmaana.

Avotilapeite voidaan varustaa mm. LED valosarjalla ja vetoketjulla avattavilla kaaritunneleilla. Peitteen kaaret voidaan tehdä useammasta eri osasta tai taittuvilla heloilla, jolloin ne on helpompi varastoida.